Ābolu - siera kūka, pasniegta ar svaigām ogām
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur glutēnu, Deserti

Ābolu - siera kūka, pasniegta ar svaigām ogām

7 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Ābolu - siera kūka, pasniegta ar svaigām ogām

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 200 g
    Smilšu mīkla
  • 2 pac.
    Svaigais siers
  • 150 g
    Brūnais cukurs
  • 3 gab.
    Lauku olas
  • 2 gab.
    Āboli
  • 30 g
    Vaniļas cukurs
  • 1 ēdmk.
    Kļavu sīrups
  • 300 g
    Svaigas ogas
 

Pamācība

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ˚C. Izcep kūkas pamatni. Samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 170 ˚C. Sakuļ olas ar brūno un vaniļas cukuru. Sajauc kopā ar svaigo, krēmīgo sieru, līdz iegūta viendabīga masa. Siera masu lej izceptajā pamatnē.Noskalo ābolus un sagriež 4 daļās, izgriež serdes. Šķēles sagriežplānās, garenās strēmelēs. No strēmelēm kārto dažādusrakstus, liekot virsū krēma masai. Āboliem pārlej kļavu sīrupuun liek cepties. Vislabāk, ja novietosi kūku cepeškrāsns apakšā.Cep aptuveni 50 minūtes. Pirms griešanas atdzesē un pasniedzar svaigām ogām.

 

Līdzīgas receptes