Ābolu–karameļu dzēriens ar kanēli
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

vairāk nekā 40 min., Viegla, Kokteiļi un dzērieni

Ābolu–karameļu dzēriens ar kanēli

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 kg
    Āboli
  • 130 g
    Cukurs
  • 2 gab
    Laims
  • 2 gab
    Kanēļa standziņas
  • 1 l
    Ūdens
 

Pamācība

Noskalo ābolus un no 2/3 augļu izspiež sulu. Pārējiem āboliem izņem serdes un sagriež tos nelielos gabalos (ar visu mizu). Sagrieztos ābolus liek ūdenī, kam pievienota laima sula. 2,5 l katliņā ieber cukuru un uz lēnas uguns izkausē, līdz iegūta zeltaina karamele. Uzmanies un nepiededzini cukuru, jo tad dzēriens būs rūgts!

Kad cukurs izkausēts, karamelei pielej ūdeni ar ābolu šķēlītēm, pieliek arī kanēļa standziņu. Karsē, līdz āboli kļūst mīksti un virtuvi piepildījusi kanēļa un karameles smarža. Pielej ābolu sulu un vēlreiz visu kopā uzkarsē. Dzērienu izkāš caur marli un pasniedz siltu.

Padoms!

Atceries, ka dzērienu nedrīkst vārīt, tas ir jātvaicē uz lēnas uguns, tad tas būs dzidrs.

 

Līdzīgas receptes