Ābolu–karameļu šķēles
Patīk
7 5


Klasifikācijas tagi

Satur riekstus, Satur olas, līdz 20 min., Viegla, Satur glutēnu, Deserti, Konditorejas izstrādājumi

Ābolu–karameļu šķēles

2 personām
Līdz 20 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 gab
    Selection by Rimi kārtainās sviesta mīklas
  • 300 g
    iztīrītu ābolu, sagriezti šķēlēs
  • neliela sauja sadrupinātuvalriekstu
  • 1 gab
    ola, sakulta
  • Karamelizētiem āboliem:
  • 360 g
    iztīrītu ābolu, sagriezti mazos kubiņos
  • 60 g
    sviesta
  • 200 g
    Demeraras cukura
  • 1 gab
    apelsīna miziņas
  • 1 tēj.k.
    smalki sarīvēta kanēļa
 

Pamācība

Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Izklāj divas cepamās pannas ar cepamo papīru.

Gatavo karamelizētos ābolus. Aukstā pannā liec ābolus ar sviestu, uzgriez vidēju liesmu un ļauj, lai sviests izkūst. Tad pieber cukuru un vāri 10 minūtes uz palielas liesmas, līdz karamelizējas. Pēc tam pievieno apelsīna miziņas un kanēli un turpini vārīt, līdz karamele sabiezē.

Izrullē kārtainās mīklas plāksnes nedaudz lielākas un liec uz pannas. Uz katras mīklas plāksnes pa vidu liec karamelizētos ābolus bez karameles. Pa virsu izkārto svaigo ābolu šķēles. Pārsmērē ābolus ar karameli, bet mīklu ar sakultu olu un liec krāsnī cepties uz 25 minūtēm, līdz maizītes ir zeltainas. Izņem no krāsns un atdzesē. Pasniedz ar mērci, kas palikusi pāri pannā.

 

Līdzīgas receptes