Ābolu–siera kūka, pasniegta ar svaigām ogām
Patīk
1 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Viegla, vairāk nekā 40 min., Satur glutēnu, Deserti

Ābolu–siera kūka, pasniegta ar svaigām ogām

6 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • smilšu mīkla
  • svaigais siers
  • brūnais cukurs
  • lauku olas
  • āboli
  • vaniļas cukurs
  • kļavu sīrups
  • papildus:
  • svaigas ogas
 

Pamācība

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ˚C. Izcep kūkas pamatni. Samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 170 ˚C. Sakuļ olas ar brūno un vaniļas cukuru. Sajauc kopā ar svaigo, krēmīgo sieru, līdz iegūta viendabīga masa. Siera masu lej izceptajā pamatnē. Noskalo ābolus un sagriež 4 daļās, izgriež serdes. Šķēles sagriež plānās, garenās strēmelēs. No strēmelēm kārto dažādus rakstus, liekot virsū krēma masai. Āboliem pārlej kļavu sīrupu un liek cepties. Vislabāk, ja novietosi kūku cepeškrāsns apakšā. Cep aptuveni 50 minūtes. Pirms griešanas atdzesē un pasniedz ar svaigām ogām.

 

Līdzīgas receptes