Ābolu un dzērveņu pīrāgs
Patīk
1 2


Klasifikācijas tagi

Satur glutēnu, vairāk nekā 40 min., Vidēja, Satur laktozi, Deserti, Konditorejas izstrādājumi

Ābolu un dzērveņu pīrāgs

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 100 g
    Kārtainā mīkla
  • 80 g
    Lielogu dzērvenes
  • 1 gab.
    Laims
  • 2 ēdk.
    Medus
  • 2 ēdk.
    Pūdercukurs
  • 1 ēdk.
    Brūnais cukurs
  • 1 ēdk.
    Kanēlis
  • 1 l
    Ūdens
  • 400 g
    Āboli
 

Pamācība

Liek atpakaļ cepeškrāsnī apbrūnināties vēl uz 10 minūtēm. Ļauj kūkai nedaudz padzist, izņem no formas un sagriež.

Kūku pasniedz siltu kopā ar saldējumu un svaigām piparmētrām.

Ābolus nomizo, izgriež serdes. Sagriež augļus nelielās šķēlēs, liek ūdenī kopā ar laima sulu un brūno cukuru. Vāra uz lēnas uguns, līdz āboli nedaudz apvārījušies (aptuveni 3 – 5 minūtes). Nepārvārīt, lai tie nezaudē formu un neizjūk.

Ietaukotā taisnstūra terīnes formā ieklāj kārtainās mīklas loksni. Uz mīklas saber dzērvenes un pārkaisa ar kanēli. Pārlej ar medu, virsū kārto ābolus.

Liek krāsnī 190 ̊C cepties 15 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un pārkaisa ar pūdercukuru.

Atceries!

Ābolu ūdeni nevajag liet ārā, tas lieliski garšo kā siltais dzēriens pie kūkas. Pievieno vēl dzērvenes, un dzēriens būs ideāls!

 

Līdzīgas receptes