Ar zaļumu gremolata pildīts jūras asaris
Patīk
0 2


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur zivis, Pamatēdieni, Zivs ēdieni, Veģetārie ēdieni

Ar zaļumu gremolata pildīts jūras asaris

2 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2 gab.
    Jūras asaris
  • 1 pac.
    Brokoļi ar saldo kacenu
  • 30 ml
    Sausais baltvīns
  • 1 ēdamk.
    Olīveļļa
  • 2 tējk.
    Sviests
  • Jūras sāls
  • Gremolata:
  • 1 bunte
    Pētersīļi
  • 5 lapas
    Laksis
  • 2 gab.
    Citrons
 

Pamācība

Sagatavo gremolata. Noskalo un nožāvē pētersīļus un lakšus, smalki sakapā un pierīvē citrona vai laima miziņu.

Sajauc masu un pilda attīrītu jūras asaru vēderos. Vislabāk zivi sasiet, lai cepot vēders neatveras. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ˚C. Vienā cepeša traukā liek brokoļus ar saldajiem kaceniem, pievieno olīveļļu, jūras sāli un baltvīnu. Apklāj ar foliju. Citā traukā liek zivi, apsmērē ar sviestu, lai āda kļūtu kraukšķīga.

Cep 15 minūtes.

Ieteikums!

Klasisko gremolata gatavo no trim sastāvdaļām: pētersīļiem, citrona miziņas un ķiploka. Ja Tev piemājas dārzā neaug savvaļas ķiploks, laksis, tad tā vietā izmanto 1–2 ķiploka daiviņas.

 

Līdzīgas receptes