Aromātiskā vistas buljona zupa
Patīk
0 1


Klasifikācijas tagi

vairāk nekā 40 min., Vidēja, Zupas

Aromātiskā vistas buljona zupa

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 gab
    Vista
  • 2 gab
    Burkāni
  • 3 gab
    Selerijas stiebri
  • 1 gab
    Ķiploks, pārgriezts uz pusi
  • 1 gab
    Sīpols
  • 5 gab
    Kartupeļi
  • 2 zariņi
    Svaigs timiāns
  • 1 gab
    Citronzāle
  • 2 gab
    Kaltētas vai svaigas lauru lapas
  • 5 gab
    Smaržīgie pipari
  • 7 gab
    Saulē kaltētie tomāti
  • 3 saujas
    Saldēti svaigie zaļie zirnīši
  • pēc izvēles
    Svaigi griezti garšaugi pēc izvēles (dilles, pētersīļi, kindza)
  • pēc garšas
    Jūras sāls
  • Extra virgin olīveļļa
 

Pamācība

Vistu noskalo vēsā ūdenī.

Vistu, burkānus, seleriju stiebrus, ķiploku, veselu sīpolu liek katlā un pārklāj ar aukstu ūdeni. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Samazina temperatūru un vāra uz lēnas uguns pusotru stundu. Nosmeļ baltās putas.

Turpina vārīt uz lēnas uguns. Pievieno kartupeļus, citronzāli, lauru lapas un smaržīgos piparus.

Vāra vēl 30 – 40 minūtes vai tik ilgi, kamēr vistas gaļa sāk atdalīties no kauliem.

10 minūtes pirms nokāšanas pievieno timiāna zariņus.

Viegli un uzmanīgi ar sietiņu no buljona izņem visas sastāvdaļas. Dara to lēnām, lai buljons nesaduļķotos.

Buljonu nokāš tīrā katlā caur lina dvielīti un liek atpakaļ uz uguns.

Atdala vistas gaļu, burkānus un kartupeļus sagriež mazākos gabalos un liek buljonā.

Pievieno saulē kaltētos tomātus, atlaidinātus zaļos zirnīšus un jūras sāli pēc garšas.

Pasniedzot zupu, pēc izvēles pievieno gardākos garšaugus un pāris pilienus olīveļļas.

 

Līdzīgas receptes