Aukstā kartupeļu un puravu zupa Vichyssoise
Patīk
3 1


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Zupas

Aukstā kartupeļu un puravu zupa Vichyssoise

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2 gab
    puravi (izmanto balto un gaiši zaļo daļu)
  • 1 tēj.k
    sāls
  • 1 ēd.k.
    sviesta
  • 175 ml
    piena
  • 1 gab
    sakapāts sīpols
  • 150 ml
    saldā krējuma
  • 300 g
    nomizotu, sakapātu kartupeļu
  • svaigi malti baltie pipari
  • 175 ml
    vistas buljona
  • dilles, lociņi
 

Pamācība

Puravus kārtīgi nomazgā un nosusina. (Jāuzmanās, puraviem bieži ir paslēpušās smiltis starp lapiņām.) Sagriež ripiņās. Katlā izkausē sviestu un liek sautēties puravus un sīpolu uz 10 minūtēm. Pievieno kartupeļus, vistas buljonu un sāli, vāra 30 min. Pielej pienu, uzvāra un uzreiz noņem no plīts. Sablenderē un ielej lielā bļodā. Pievieno saldo krējumu un piparus. Bļodu ieliek lielākā bļodā ar ledu un ūdeni. Maisa, līdz zupa kļūst auksta. Apsedz un ieliek ledusskapī. Pasniedz krēmzupas tasītēs un garnē ar sakapātām dillēm un lociņiem.

 

Līdzīgas receptes