Auna zirņu un Indijas riekstu falafel
Patīk
1 0


Klasifikācijas tagi

Viegla, līdz 20 min., Satur glutēnu, Uzkodas, Veģetārie ēdieni

Auna zirņu un Indijas riekstu falafel

4 porcijas
Līdz 20 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 400 g
    turku zirņi
  • 1 gab.
    šalotes sīpols
  • 2 daiviņas
    ķiploki
  • 2 ēdamk.
    griķu milti
  • 1 sauja
    pētersīļi
  • 1 sauja
    koriandrs
  • 1.5 tējk.
    kumīns
  • 1 tējk.
    čili pulveris
  • 2 tējk.
    paprikas pulveris
  • 0.5 tējk.
    cepamais pulveris
  • sāls
  • malti pipari
 

Pamācība

Visas sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ viendabīgā masā.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ˚C.

Uz cepamās paplātes izklāj pergamentu. No masas veido mazas bumbiņas un liek uz paplātes. Falafel cep aptuveni 20 minūtes, iespējams, nedaudz ilgāk – atkarībā no bumbiņu lieluma.

Falafel labi garšos gan salātos, gan kebabos un citos ēdienos. Falafel būs labs gaļas aizstājējs tavai ikdienas maltītei. Izmēģini no masas pagatavot arī kotletītes un uztaisīt, piemēram, veģetāros burgerus.

 

Līdzīgas receptes