Austeres ar dārzeņu žuljēnu
Patīk
0 1


Klasifikācijas tagi

Viegla, vairāk nekā 40 min., Satur zivis, Pamatēdieni, Zivs ēdieni, Piedevas un mērces

Austeres ar dārzeņu žuljēnu

2 personām
Vairāk nekā 40 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 10 gab
    Austeres
  • 100 g
    burkāni
  • 100 g
    Baltais redīss
  • 100 g
    Šalotes sīpols
  • 1 gab
    Laims
  • 3 ēd.k
    Extra Virgin olīveļļa
  • 1 ēd.k
    Baltais balzamiko
  • 0.5 tējk
    Cukurs
  • 1 sauja
    Kressalāti
  • Ledus pasniegšanai
 

Pamācība

Pagatavo viegli iemarinētus žuljēna ( julienne) dārzeņus, kuri lieliski garšos kopā ar svaigām, tikko atvērtām austerēm. Sagriež dārzeņus tievos četrstūrainos stienīšos, šādu griešanas veidu arī sauc par julienne. Lai sagrieztu apaļos dārzeņus, kā arī burkānu un balto redīsu, vispirms griež tos pa diagonāli šķēlēs un tad - stienīšos. Sajauc dārzeņus kopā, un pievieno balzamiko. Sakarsē eļļu un karstu uzlej dārzeņiem, tā tie ātrāk iemarinēsies, kā arī noplaucēsies un būs mīkstāki.

Notīra austeri, zem tekoša auksta ūdens, noberžot to ar asu birstīti. Saloka virtuves dvieli un ar to saņem austeri tā, lai tās plakanā puse būtu vērsta uz augšu. Dvielis nepieciešams, lai aizsargātu plaukstas. Austeres smailajā galā iedur nazi, vismaz 12 mm un pagriež, atlaužot austeres vāku. Noskalo nazi un atdala austeri no augšējā un apakšējā vāka.

Austeres pasniedz uz ledus, pievieno žuljēna salātus un kressalātus. Var pāršļākt arī ar nelielu daudzumu laima sulas.

Atceries!

Atverot austeres, jābūt uzmanīgam, lai nesavainotos. Tāpēc ieteicams lietot īpašu austeru nazi vai nazi, kas ir gana biezs un izturīgs.

 

Līdzīgas receptes