Baklažānu un cietā siera sacepums itāļu gaumē
Patīk
5 1


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Pamatēdieni, Veģetārie ēdieni

Baklažānu un cietā siera sacepums itāļu gaumē

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 3 gab
    baklažāni
  • 200 g
    mozzarella siera
  • 3 ēd.k.
     rīvmaizes
  • Sāls, olīveļļa
  • 350 g
    Selection by Rimi pastas mērces ar saulē kaltētiem tomātiem
  • 100 g
    Selection by Rimi Parmigiano Reggiano siera
  • 1 bunte
     svaiga bazilika
 

Pamācība

Sagriež baklažānus, aptuveni, 5 mm biezās ripiņās. Tās pārkaisa ar sāli. Sajauc rīvmaizi ar vienu ēdamkaroti olīveļļas, pievieno rīvētu Parmigiano Reggiano sieru un sakapātu baziliku. Pirms sacepuma gatavošanas, baklažāni ir jāapcep uz pannas no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Visas sastāvdaļas kārto sacepuma traukā. Sākumā liek nedaudz tomātu mērces, tad pārkaisa to ar sieru un rīvmaizi. Vienu otram blakus kārto baklažānus un atkal mērci un mozarella siera gabaliņus. Kad kārtojums pabeigts, pārkaisa to ar bagātīgu Parmigiano Reggiano siera kārtu. Sacepumu cep cepeškrāsnī 30 –40 minūtes 180 grādos.

 

Līdzīgas receptes