Banānmaize ar lazdu riekstiem un karamelizētiem banāniem
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Satur laktozi, Viegla, vairāk nekā 40 min., Satur riekstus, Satur glutēnu, Deserti

Banānmaize ar lazdu riekstiem un karamelizētiem banāniem

5 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4 gab.
    olas
  • 150 g
    brūnais cukurs
  • 160 g
     speltas milti
  • 1.5 tējk.
    cepamais pulveris
  • 130 g
    lazdu rieksti, rupji sablenderēti
  • 150 g
    sviests
  • 100 g
    banāni (nomizots, sagriezts nelielos gabalos)
  • 1
    apelsīni (miziņa, smalki sarīvēta)
  • 500 g
    banāni
  • 4 ēdamk.
    demeraras cukurs
  • 30 g
    sviests
 

Pamācība

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Ar cepamo papīru izklāj 10 x 25 cm lielu formu.

Bļodā liec olas, brūno cukuru, aplesīna miziņas un puto apmēram 7 minūtes, līdz masa kļūst gaisīgāka un baltāka. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisi. Pievieno riekstus, izkausēto sviestu, banānus un samaisi. Lej mīklu sagatavotajā formā un liec krāsnī cepties uz apmēram 50 minūtēm (ir krāsnis, kurās jācep pat 1 h).

Gatavo karamelizētos banānus. Pannā liec banānus, pārber ar cukuru, pievieno sviestu un apcep 5 minūtes, līdz banāni ir karamelizējušies. Pēc tam pārliec tos citā traukā un ļauj atdzist. Pasniedz siltu banānmaizi kopā ar karamelizētiem banāniem.

 

Līdzīgas receptes