Banānu lapās cepta jūras karūsa
Patīk
1 0


Klasifikācijas tagi

Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur zivis, Pamatēdieni, Zivs ēdieni, Gatavots uz grila

Banānu lapās cepta jūras karūsa

2 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2 gab.
    Jūras karūsa (dorada)
  • 6 gab.
    Banānu lapas
  • 1 gab.
    Mērce sicīliešu gaumē
 

Pamācība

Jūras karūsas vēderā ieziež vienu ēdamkaroti sicīliešu mērces.

Izklāj banānu lapas, vislabāk pa trim, lai veidotos liels ietinamais materiāls. Katrā banānu lapu paklājiņā pa vidu liek zivi. Daļu mērces klāj arī pa virsu. Ietin zivi banānu lapās un cieši sasien ar aukliņu. Nekādā gadījumā neizmanto sintētiskās aukliņas, tad labāk diegu vairākās kārtās. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ˚C un cep zivi 20 minūtes. Attin doradu un pasniedz ģimenei, draugiem, viesiem. Piedevās der dažādi pavasara salāti vai dārzeņu biezeņi.

Ieteikums!

Banānu lapās var gatavot gandrīz jebko, tās kalpo kā dabisks, izturīgs ietinamais materiāls. Ēdienu, kas ietīts banānu lapās, var gatavot gan uz pannas, grila, tvaicēt un pat aprakt, apbērt ar padzisušām oglēm.

 

Līdzīgas receptes