Biešu un fetas siera pīrāgs
Patīk
7 5


Klasifikācijas tagi

Satur glutēnu, līdz 40 min., Vidēja, Satur laktozi, Satur olas, Uzkodas, Pamatēdieni, Veģetārie ēdieni, Konditorejas izstrādājumi

Biešu un fetas siera pīrāgs

6 personām
Līdz 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Pamatne:
  • 220 g
    Rudzu miltu 
  • 140 g
    Sviesta Rimi 
  • 2 gab
    Olas Rimi (dzeltenumi)
  • 1 tēj.k.
    Jūras sāls 
  • Pildījums:
  • 300 g
    Bietes (tvaicētas vai vārītas)
  • 220 g
    Fetas siers I Love Eco 
  • 2 gab
    Olas Rimi (baltumi) 
  • 2 ēd.k.
    Rudzu milti 
  • 1 ēd.k.
    Medus
  • 1 gab
    Citrons 
  • 2 daiviņas
    Ķiploks 
  • 1 tēj.k.
    Sāls 
 

Pamācība

Cep 30–40 minūtes. Atdzesē un sagriež.

Sviestu Istabas temperatūrā sajauc ar olu baltumiem un sāli. Pieber rudzu miltus. Atšķirībā no kviešu miltiem rudzu miltu mīkla būs drūpoša, tāpēc izmīca mīklu un uzreiz ieklāj cepamajā formā. Ieliek ledusskapī uz 40 minūtēm.

Pa to laiku sagatavo biešu masu. – Samaļ bietes, pievieno olu baltumus, ķiploku un sāli. Beigās arī 1–2 ēdamkarotes rudzu miltu.

Sieru sagriež gareniski, klāj formā pa vidu un pārlej ar medu. Pa malām lej biešu pildījumu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180˚C. Pirms liek pīrāgu cepties, to aplej ar svaigi spiestu citrona sulu.

Ieteikums!

Pīrāgu vari gatavot arī kārtās – biešu krēmu lej pamatnē, bet virsū ber sadrumstalotu fetas sieru un visu pārlej ar medu. Šis pīrāgs lieliski garšos kopā ar svaigām aragulas lapām.

 

Līdzīgas receptes