Bumbieru un smiltsērkšķu krēma pīrāgs
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Viegla, vairāk nekā 40 min., Deserti

Bumbieru un smiltsērkšķu krēma pīrāgs

8 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 175 g
    milti
  • 10 g
    malts kanēlis
  • 100 g
    sviests
  • 50 g
    cukurs
  • 5 gab
    olas
  • 506 gab
    bumbieri
  • 300 ml
    smiltsērkšķu nektārs
 

Pamācība

Pagatavo pamatnes mīklu. Sakul sviestu ar cukuru un kanēli. Pievieno miltus un olu.

Izmīci mīklu kārtīgi, ietin pārtikas plēvē un atstāj vēsā vietā uz 30 minūtēm.

Kad mīkla nostāvējusies, ieklāj to cepamajā formā.

Notīri bumbierus un sagriez tos mazākos gabalos.

Ja bumbieri ir vēl nedaudz cieti, aplej tos ar verdošu ūdeni un nedaudz paturi, lai tie kļūtu mīkstāki.

Bumbieru gabaliņus liec cepamajā formā.

Sakarsē smiltsērkšķu sulu, bet neuzvāri. Sakul olas.

Karsto sulu lēnām pievieno sulai un kārtīgi samaisi, lai veidojas krēmīga masa.

Smiltsērkšķu krēmu lej pa virsu bumbieriem un liec cept pīrāgu.

Cep 170 grādos 30 -45 minūtes, līdz gatavībai.

 

Līdzīgas receptes