
Patīk
0
0
Klasifikācijas tagi
Sastāvdaļas
-
175 gmilti
-
10 gkanēlis
-
100 gsviests
-
50 gcukurs
-
5 gab.olas
-
5 gab.bumbieri
-
300 mlsmiltsērkšķu nektārs
Pamācība
Pagatavo pamatnes mīklu. Sakul sviestu ar cukuru un kanēli. Pievieno miltus un olu.
Izmīci mīklu kārtīgi, ietin pārtikas plēvē un atstāj vēsā vietā uz 30 minūtēm.
Kad mīkla nostāvējusies, ieklāj to cepamajā formā.
Notīri bumbierus un sagriez tos mazākos gabalos.
Ja bumbieri ir vēl nedaudz cieti, aplej tos ar verdošu ūdeni un nedaudz paturi, lai tie kļūtu mīkstāki.
Bumbieru gabaliņus liec cepamajā formā.
Sakarsē smiltsērkšķu sulu, bet neuzvāri. Sakul olas.
Karsto sulu lēnām pievieno sulai un kārtīgi samaisi, lai veidojas krēmīga masa.
Smiltsērkšķu krēmu lej pa virsu bumbieriem un liec cept pīrāgu.
Cep 170 grādos 30 -45 minūtes, līdz gatavībai.
Līdzīgas receptes