Burkānu-ingvera-apelsīnu zupa
Patīk
2 0


Klasifikācijas tagi

Vidēja, vairāk nekā 40 min., Zupas

Burkānu-ingvera-apelsīnu zupa

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    burkāni
  • 500 ml
    vistas buljona vai ūdens
  • 1 gab
    mazs puravs
  • 0.5 tēj.k.
    Provansas garšvielu
  • 1 gab
    mazs sīpols
  • 0.5 tēj.k
    piecu piparu maisījuma,
  • sāls
  • 1 daiviņa
    ķiploka
  • 1 ēd.k.
    olīveļļas
  • 1 gab
    kartupelis
  • 1 gab
    Posms ingvera saknes
  • 1 gab
    apelsīns
  • Dilles
  • Skābs krējums, ja vēlas.
 

Pamācība

Sakarsē katlā olīveļļu un apcep sagrieztu puravu, sīpolu un ķiploku. Kad tie ir mīksti un nedaudz brūngani, pievieno sagrieztus burkānus un kartupeli. Pielej ūdeni vai vistas buljonu un garšvielas. Vāra, līdz burkāni un kartupeļi ir mīksti. Sablenderē. Pievieno zupai apelsīna sulu un ķiploka spiedē izspiestu ingveru. Pārkaisa garšvielas. Ielej zupu bļodiņās. Garnē ar pārpalikušā apelsīna šķēlītēm un dillēm. Ja vēlas, arī piciņu skāba krējuma.

 

Līdzīgas receptes