Butes fileja ar zirnīšiem un kukurūzu
Patīk
0 1


Klasifikācijas tagi

Vidēja, līdz 20 min., Satur zivis, Pamatēdieni, Zivs ēdieni

Butes fileja ar zirnīšiem un kukurūzu

2 personām
Līdz 20 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 400 g
    Svaiga vai saldēta butes fileja
  • 3 saujas
     Zaļie zirnīši,svaigi lobīti vai saldēti
  • 3 saujas
    Saldā kukurūza, vārīta, konservēta vai saldēta
  • 1 gab.
    Laims
  • 2 ēdamk.
    Sviests ar zaļumiem
  • 1 sauja
    Svaigas piparmētras
  • 2 daiviņas
    Ķiploki
  • 0.5 gab
    Svaigs čili
  • pēc garšas
    Sāls
  • pēc garšās
    Pipari
 

Pamācība

Ja butes filejai ir āda, to noņem. Fileju sagriež divos gabalos. Sakarsētā pannā liek vienu ēdamkaroti sviesta un zivi cep uz mērenas liesmas 3 – 4 minūtes no katras puses.

Smalki sagriež ķiploku un apcep sviestā. Pievieno zaļos zirnīšus, kukurūzu, čili, sāli un piparus pēc garšas. Sautē 2 – 3 minūtes, jo zirnīšus nepieciešams tikai nedaudz apsautēt, lai tie nezaudētu kraukšķīgumu un krāsu.

Tad pieliek sagrieztu piparmētru un sulu no 12 laima.

Pasniedz kopā ar butes fileju, ko apslacina ar atlikušo laima sulu. Ja nepieciešams, butes filejai uzber vēl pavisam nedaudz sāls un piparu.

Padoms!

Ja pannai nodilis pārklājums un ēdiens cepot mēdz piedegt, gatavojot zivs fileju, pannā ieklāj cepamo papīru un cep uz tā. Nekas nepiedegs!

 

Līdzīgas receptes