Cepta pīle ar sautētiem kāpostiem
Patīk
1 1


Klasifikācijas tagi

Vidēja, vairāk nekā 40 min., Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Cepta pīle ar sautētiem kāpostiem

10 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2 gab.
    pīle
  • 4 gab.
    āboli
  • 4 krūzītes
    sautēti kāposti
  • apelsīnu marmelāde
  • Provansas garšvielu maisījums
  • piecu piparu maisījums
  • aromatizētais sāls
  • kartupeļi  (kā piedeva)
  • burkāni (ka piedeva)
 

Pamācība

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem. Parastā vai čuguna pannā ievieto pīles, atstājot vietu kartupeļiem un burkāniem. Ielej ūdeni 3–4 cm augstumā. Ierīvē pīles dobumu un ādu ar aromatizētu sāli un pipariem. Pilda ar četrās daļās sagrieztiem āboliem un štovētajiem kāpostiem. Apklāj ar foliju un liek cepties. Pēc pusotras stundas noņem foliju un pannā ieliek kartupeļus un burkānus. Apkaisa ar sāli un Provansas maisījumu. Pielej klāt vēl ūdeni, lai dārzeņi būtu tauku un ūdens maisījumā. Cep vēl 20–30 minūtes. Tad pārziež ar marmelādi un cep vēl 10–15 minūtes, kamēr ādiņa ir brūna. Pārpalikušos taukus liek aukstumā, lai lietotu, kad atkal sautēs kāpostus.

 

Līdzīgas receptes