Ceptu un svaigu ziedkāpostu salāti
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Vidēja, vairāk nekā 40 min., Salāti

Ceptu un svaigu ziedkāpostu salāti

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 150 g
    ķirbji
  • 30 ml
    olīveļļa
  • 1 ēd.k.
    timiāns
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari
  • 100 g
    svaigi āboli
  • 40 g
    valrieksti
  • 1 ēd.k.
    kļavu sīrups
  • 30 ml
    Extra virgin olīveļļa
  • 150 g
    kartupeļi
  • 300 g
    ziedkāposts
  • 1 tējk.
    Kumīna sēklas
  • 1 tējk.
    ķimenes
  • 2 ēd.k.
     citrona sula
  • 40 g
    žāvētas dzērvenes
  • 1 tējk.
     Dižonas sinepes
  • 2 daiviņas
    ķiploks
  • 2 ēd.k.
      citrona sula
 

Pamācība

Sakarsē krāsni 210°C karstu. Pannā izklāj cepamo papīru, liec tajā ķirbjus, saldos kartupeļus un pusi ziedkāpostu. Pievieno eļļu, timiānu, kumīnu, ķimenes, sāli, piparus, samaisi un liec krāsnī cepties uz 20–30 minūtēm, 10 minūtes cepot vidū un tad pārējo laiku uz krāsns pamatnes, lai maliņas karamelizējas. Bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas. Bļodā liec ābolus, pārlej ar citrona sulu, pievieno neceptos ziedkāpostus, ceptās sastāvdaļas, valriekstus un dzērvenes. Pielej mērci un samaisi. Pasniedz.

 

Līdzīgas receptes