Citronu-šampanieša krēms
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Deserti

Citronu-šampanieša krēms

1 porcijas

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 5 gab
    citrons
  • 300 g
    sviests (istabas temperatūrā)
  • 250 g
    pūdercukurs
  • 4 gab.
    olas
  • 100 ml
    šampanietis
 

Pamācība

Noskalo citronus, attīra no vaska pārklājuma, ja tāds ir. Norīvē mizu no pieciem citroniem un sajauc to ar pūdercukuru. Pūdercukuram pievieno olas un sakuļ. Masai piemaisa 60 ml svaigi spiestas citronu sulas un 100 ml šampanieša. (Šampanieti var aizstāt ar 100 ml svaigi spiestas citrona sulas.) Ūdens peldē liek karsēt krēmu. Maisa ar putojamo slotiņu, līdz krēms kļūst biezāks. Noņem no siltuma un atdzesē līdz 60 ˚C vai mazāk. Tad pievieno sviesta gabaliņus. Izmaisa, bet vislabāk sakuļ ar rokas blenderi vismaz 5 minūtes vai ilgāk, lai sviests kārtīgi iemaisās krēmā. Ja sviestu ieliks karstākā masā, tas pārmērīgi izkusīs un zaudēs savu struktūru. Pilda burciņās vai lej jau iepriekš izceptā smilšu mīklas pamatnē. Atdzesē ledusskapī. Sviests, kas pievienots krēmam, atdziestot sacietēs, un krēms izdosies lielisks.

Ieteikums!

Atceries, ka ūdens pelde nozīmē to, ka bļoda ir novietota virs vāroša ūdens, bļodas pamatne nedrīkst saskarties ar to. Bļodu silda tvaiks, kura temperatūra ir mazāka, tāpēc krēms neuzvārās. Krēmu nedrīkst pārkarsēt vairāk par 83 ˚C.

 

Līdzīgas receptes