Dolma
Patīk
1 0


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Viegla, vairāk nekā 40 min., Uzkodas

Dolma

4 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    liellopa gaļa
  • 60 g
    rīsi
  • 1 burka
    vīnogu lapas
  • 3 gab.
    sīpoli
  • 2 daivas
    ķiploks
  • 0.5 tējk.
    kumins
  • 0.5 tējk.
    sāls
  • 0.5 tējk.
    piparu maisījums
  • 400 g
    grieķu jogurts
  • 2 saujas
    loki
  • 1 gab.
    ķiploki
  • sāls
 

Pamācība

Gaļu samaļ kopā ar 1 sīpolu un 2 daiviņām ķiploka. Pieber

kuminu, sāli un 4 piparu maisījumu. Pievieno rīsus,

kas 5 minūtes noturēti vārītā ūdenī. Visu sajauc un izveido

mazas gaļas bumbiņas. Vīnogu lapas nedaudz noskalo ūdenī,

lai noņemtu skābeno marinādi. Gaļu tin vīnogu lapās kā

mazus tīteņus. Lai pagatavotu dolmas, jāņem katliņš, kas

būtu atbilstošs pagatavoto dolmu skaitam. Visām dolmām

ir jānoklāj katls pilnībā, tām jābūt cieši vienai pie otras, jo tās

ūdenī peld. Iesaku izvēlēties mazāku katlu un kārtot dolmas

vairākās kārtās. Lai izvairītos no dolmu piedegšanas, katla

apakšā saliek ripās sagrieztus sīpolus, kas veidos aizsargslāni.

Virsū liek dažas vīnogu lapas, tad cieši citu pie citas kārto

gatavās dolmas. Pielej 2–3 glāzes ūdens un tvaicē vismaz

40 minūtes līdz gatavībai. Pa to laiku sagatavo mērci, sajaucot

jogurtu ar lociņiem, ķiplokiem un sāli. Dolmu var pasniegt kā

silto, bet tikpat labi kā auksto uzkodu svētku galdam.

 

Līdzīgas receptes