Dzērveņu jogurta želeja
Patīk
3 0


Klasifikācijas tagi

Vidēja, līdz 40 min., Deserti

Dzērveņu jogurta želeja

4 personām
Līdz 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 400 g
    Svaigas dzērvenes
  • 400 g
    Jogurts bez piedevām
  • 200 g
    Cukurs
  • 120 g
    Pūdercukurs
  • 250 ml
    Ūdens
  • Dzērvenes
  • 40 g
    Želatīns
  • Piparmētru lapiņas
 

Pamācība

Samaļ dzērvenes, izspiež caur sietu, pievieno cukuru un ūdeni. Atsevišķā traukā sajauc jogurtu ar pūdercukuru. Uzbriedina želatīnu, aptuveni 50 ml auksta ūdens. Sakarsē želatīnu un 2:3 no tā pievieno dzērvenēm, bet 1:3 – jogurtam. Samaisa. Lej pusi no dzērveņu masas formā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Kad želatīns sastindzis, pa virsu dzērveņu masai lej jogurta masas kārtu. Liek ledusskapī uz vēl vismaz 30 minūtēm. Kad arī baltā jogurta kārta sacietējusi, no atlikušās dzērveņu masas izveido trešo deserta kārtu un ļauj želejai pilnībā sastingt.

Gatavo daudzkrāsaino želeju griež gabalos un dekorē ar piparmētru lapiņām un svaigām dzērvenēm.

Ideja!

Izmēģini pagatavot želeju arī no jogurta ar augļu piedevām.

 

Līdzīgas receptes