Franču sīpolu zupa
Patīk
11 2


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur glutēnu, Zupas

Franču sīpolu zupa

6 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 750 g
    sīpolu
  • 100 ml
    konjaka
  • 100 g
    sviesta
  • 200 ml
    baltvīna
  • 2 l
    liellopa buljona
  • Sāls un piecu piparu maisījums
  • 2 ēd.k.
    cukura
  • 6 šķēles
    lielas vai 12 vidējas baltmaizes
  • 1 ēd.k.
    miltu
  • Sarīvēts Ementāles, Grijēras vai Holandes siers
 

Pamācība

Sīpolus sagriež plānos gredzenos. Pannā izkausē sviestu, pieber sāli un piparus, uzliek vāku un, ik pa brīdim apmaisot, sautē 20–30 min. Pa to laiku uzkarsē buljonu un pielej vīnu. Kad sīpoli ir mīksti, pieber cukuru un sautē vēl 10 min. Pieliek miltus un karsē 5 min. Pieliek sīpolus un vāra 15–20 minūtes. Kamēr zupa vārās, sakarsē cepeškrāsni līdz 200˚C. Sagrauzdē maizi, apziež ar sviestu un pārkaisa ar sarīvēto sieru. Kad zupa ir gatava, to salej 6 ugunsizturīgos traukos, uz katra uzliek grauzdiņu(s) ar bagātīgi uzbērtu sieru. Traukus liek cepeškrāsnī augšējā plauktā un cep, līdz siers ir izkusis, kļuvis skaisti brūns un burbuļo. Bon apetit!

 

Līdzīgas receptes