Garneles saldi skābenā mērcē ar ananasiem
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Viegla, līdz 20 min., Pamatēdieni, Veģetārie ēdieni

Garneles saldi skābenā mērcē ar ananasiem

4 porcijas
Līdz 20 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 800 g
    garneles  (nevārītas)
  • 350 g
    savvaļas gargraudu rīsi
  • 300 ml
    tomātu mērce
  • 100 ml
    saldā čili mērce
  • 1 gab
    svaigs ananass
  • 2 gab.
    šalotes sīpoli
  • 2 gab.
    laims
  • 1 buntīte
    kinza
  • 1 kāts
    citronzāle
  • eļļa (cepšanai)
 

Pamācība

Izvāra rīsus. Attīra garneles, sagatavo visas sastāvdaļas mērcei. Ananasu sagriež kubiņos, citronzāli nelielos gabalos, lai pēcāk tā būtu redzama un viegli izņemama. Sagriež šalotes sīpolus, apcep, pievieno citronzāli un garneles. Visu viegli apcep un piespiež 1 laima sulu. Pieber ananasa gabaliņus, tie dos saldumu. Pievieno saldo čili mērci un tomātu mērci, vāra vēl 1 – 2 minūtes, līdz mērce sabiezē. Pasniedz siltu kopā ar rīsiem. Pārkaisa ar svaigām kindzas lapiņām un papildus pasniedz ar laima šķēlītēm.

Ieteikums!

Garneles nevajadzētu gatavot ilgāk par 2 – 3 minūtēm, lai tās nekļūst cietas. Ja izmanto jau vārītas garneles, pievieno pašās beigās, lai tās tikai sasilst.

 

Līdzīgas receptes