Gaspačo
Patīk
6 4


Klasifikācijas tagi

Viegla, vairāk nekā 40 min., Zupas

Gaspačo

4 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 l
    dārzeņu sula
  • 1 gab.
    dzeltenā paprika (sakapāta)
  • 1 gab.
    oranžā paprika (sakapāta)
  • 2 gab.
    tomāti (sakapāti)
  • 1 gab.
    gurķi
  • 1 sauja
    lociņi
  • piparmētras
  • 2 daivas
    ķiploki
  • 2 ēdamk.
    Vusteras mērce
  • 2 ēdamk.
    tobasko mērce
  • 2 ēdamk.
    olīveļļa
  • 1 krūze
    ziedkāposti (sasmalcināti)
  • 1 sauja
    baziliks
  • 1 sauja
    kinza
  • 1 tējk.
    kumins
  • 1 ēdamk.
    citrons (sula)
 

Pamācība

Dārzeņu sulu ielej terīne vai lielā bļodā. Pievieno visu produktus un samaisa. Pagaršo un pieliek klāt kādu sastāvdaļu vai garšvielu. Ļauj kādu stundu “atpūsties”, lai garšas savilktos.

Ieteikums!

Servē ar karstiem načos.

Ieteikums!

Nelieciet ledusskapī, un Dievs nedod, nelieciet zupā ledus gabaliņus! Pazūd aromāts un garša. Atcerēsimies, ka šī zupa “piedzima”, kad nebija ledusskapju. Tāpat kā senās latviešu skābputras, var likt vēsumā, bet nekad ledusskapī. Vislabāk tā ir baudāma istabas temperatūrā.

 

Līdzīgas receptes