Grieķu jogurta panna cotta ar upeņu mērci
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Vidēja, līdz 40 min., Deserti

Grieķu jogurta panna cotta ar upeņu mērci

2 personām
Līdz 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Panna cotta krēmam:
  • 200 g
    Grieķu jogurts
  • 100 ml
    Dzeramais ūdens
  • 120 g
    Cukurs
  • 1 gab.
    Citrons
  • 2 ēd.k.
    Pārtikas želatīns
  • Dekoram un mērcei:
  • 1 sauja
    Saldētas upenes
  • 4 ēd.k.
    Cukurs
  • Svaiga piparmētra – pāris lapiņas
  • 1 loksne cepamā papīra
 

Pamācība

Panna cotta krēmu pasniedz ar karameli, upeņu mērci un dekorē ar svaigām piparmētrām.

Izvāra cukura sīrupu no ūdens un cukura.

Želatīnu uzbriedina svaigi spiestā citrona sulā 15 minūtes.

Karsto cukura sīrupu pārlej uzbriedinātam želatīnam un samaisa.

Pievieno grieķu jogurtu un samaisa.

Pilda krūzītēs un liek ledusskapī atdzist vismaz uz 2 stundām.

Atkausē saldētās upenes, pārberot ar 2 ēdamkarotēm cukura.

Gatavo karameļu čipsus. Pannā ieber 2 ēdamkarotes cukura un uz lēnas uguns karsē.

Kad cukurs kļuvis zeltaini brūns un šķidrs, to izlej uz cepamā papīra un ar karoti izlīdzina plānāku. Kamēr karamele nav pilnībā atdzisusi, no tās var veidot tūtiņas, salokot cepamo papīru.

Lai Tev Aikāgaršo!

 

Līdzīgas receptes