Jēra lāpstiņa sāls garozā
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

vairāk nekā 40 min., Viegla, Satur olas, Pamatēdieni

Jēra lāpstiņa sāls garozā

6 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg
    jēra lāpstiņa ar kaulu
  • 1 bunte
    rozmarīns
  • 2 gab.
    laims
  • 1 gab.
    ķiploki
  • 1 sauja
    pipari
  • 60 ml
    rapšu eļļa
  • 1.5 kg
    sāls
  • 4 gab.
    olu baltumi
 

Pamācība

Gatavo marinādi. Liek visas sastāvdaļas blenderī un samaļ. Kārtīgi ieberzē ar marinādi jēra gaļu. Karsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Pagatavo sāls garozu. Jauc sāli ar olu baltumiem, ja nepieciešams pievieno vēl ūdeni. Masai jābūt tādai, lai tā nedruptu un nešķīstu. Gluži kā mitrām smiltīm no kurām bērni veido smilšu pilis. Kārtīgi apliek jēra lāpstiņu ar sāli, bet atstāj galu nenosegtu , lai gaiss tomēr cirkulētu, pretējā gadījumā, sāls mīkla saplīsīs. Liek cept cepeškrāsnī. Sāk cept 10 min augstā temperatūrā, tad samazina līdz 130 - 150 grādiem un turpina cept 6-8 h.

 

Līdzīgas receptes