Jogurta tarte ar lāceņu ievārījumu
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur glutēnu, vairāk nekā 40 min., Viegla, Satur laktozi, Deserti

Jogurta tarte ar lāceņu ievārījumu

7 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 300 g
    smilšu mīkla
  • 400 g
    jogurts bez piedevām
  • 1 gab
    citrons
  • 10 g
    želantīns
  • 2 ēdamk.
    medus
  • 300 g
    lāceņu ievārījums
 

Pamācība

Atlaidini smilšu mīklu un izrullē plānā kārtā, forma un lielums atkarīgs no cepamās formas.

Ieklāj cepamajā formā un ar dakšiņu sadursti pamatnē caurumus, lai cepot mīkla nepaceltos, neveidotu gaisa burbuļus.

Pamatni cep sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes 180 grādos.

Atdezē.

ieklāj pamatnē aptuveni 100 g lāceņu ievārījuma.

Izspied citrona sulu un pievieno želantīnu.

Uzbriedini 5 minūtes.

Sakarsē želantīnu, lai tas iskūst.

Pievieno medu un jogurtu.

Jogurta masu lej formā un liec ledusskapī sastingt.

Kad jogurta masa sastingusi, klāj pa virsu atlikušo lāceņu ievārījumu.

 

Līdzīgas receptes