Jūras vira (jūras velšu zupa)
Patīk
1 1


Klasifikācijas tagi

Sarežģīta, līdz 40 min., Satur gliemjus, Satur vēžveidīgos, Satur zivis, Zupas, Zivs ēdieni

Jūras vira (jūras velšu zupa)

6 personām
Līdz 40 min.
Sarežģīta

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Sāls, smaržīgie pipari, cukurs – pēc garšas
  • 200 g
    Baltās zivs fileja
  • 300 g
    Dažādas jūras veltes – (mīdijas, garneles, kalmāri u.c.)
  • 2 gab.
    Kartupeļi
  • 2 gab.
    Paprika
  • 2 gab.
    Burkāni
  • 1 gab.
    Fenhelis
  • 1 gab.
    Sīpols
  • 5 daivas
    Ķiploks
  • 1 gab.
    Svaigs čili (sakapāts)
  • 300 g
    Sasmalcināti tomāti savā sulā
  • 1 tējk.
    Citronu sula (I Love Eco)
  • 2 zariņi
    Timiāns
  • 0.5 tējk.
    Fenheļa sēklas
  • 0.5 gab.
    Anīsa zvaigzne
  • 1 gab.
    Lauru lapa
  • 1 ēd.k.
    Olīveļļa
 

Pamācība

1. Dārzeņus noskalo, notīra un sagriež vienādos gabalos.

2. Visus dārzeņus apcep olīveļļā un pievieno sasmalcinātus tomātus.

3. Pielej ūdeni, aptuveni 2 litrus. Ja mājās ir zivs buljons, tad ūdens vietā pievieno buljonu, tā zupa būs bagātīgāka.

4. Vāra, līdz dārzeņi nedaudz savārījušies vieglā buljonā.

5. Anīsa zvaigzni, lauru lapu, fenheļa sēklas, smaržīgos piparus un timiānu iesien marlītē un liek vārīties buljonā. Kad garšas no garšaugiem būs iesūkušās buljonā, marles maisiņu varēs viegli izņemt un izmest.

6. Sagriež zivs fileju un pievieno buljonam. Pieliek jūras veltes.

7. Pēc garšas pievieno citrona sulu, sāli un cukuru.

8. Kad zupai ir pievienota zivs, to vāra 10 – 15 minūtes, lai jūras veltes nepārvārās.

9. Virai ļauj nedaudz pastāvēt, lai savelkas visas garšas.

 

Līdzīgas receptes