Kabaču un apelsīnu ievārījums
Patīk
2 0


Klasifikācijas tagi

vairāk nekā 40 min., Vidēja, Piedevas un mērces, Konservēšana un ievārījumi

Kabaču un apelsīnu ievārījums

2 gabali
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 kg
    Kabaču, attīrīti no mizas un sēklām
  • 1 kg
    Cukura
  • 3 gab
    Apelsīni 
  • 1 gab
    Citrons 
  • 1 tēj.k.
    Kanēļa
 

Pamācība

Nomizo kabaci un attīra no sēkliņām. Sagriež smalkāk un liek katlā. Pierīvē citrona un divu apelsīnu mizu. Pievieno kanēli un cukuru. No apelsīniem un citrona izspiež sulu un lej katlā. Liek vārīties vismaz 25 – 30 minūtes, līdz kabači izšķīduši, kļuvuši caurspīdīgi.

Manā gaumē būtu šo ievārījumu vēl arī izspiest caur sietu, tad tas top pavisam viendabīgs. Tomēr var to pildīt burciņās uzreiz. Ja esi izvēlējies izspiest ievārījumu caur sietu, pirms pildīšanas burciņās tas jāuzkarsē vēlreiz.

Ieteikums!

Pēc atvēršanas ievārījumu ieteicams glabāt ledusskapī. Un, protams, tā kā tajā ir daudz cukura – lietot samērīgā daudzumā.

 

Līdzīgas receptes