Karija mīklas kalmāra gredzeni ar pašmāju majonēzi
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur sinepes, Satur glutēnu, Uzkodas

Karija mīklas kalmāra gredzeni ar pašmāju majonēzi

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 tējk.
    Pilngraudu sinepes
  • 1 šķipsniņa
    Kajenas pipari
  • Sāls
  • 4 gab.
    Kalmāri
  • 100 g
    Milti Rimi
  • 60 g
    Kartupeļu ciete
  • 1 gab.
    Lauku olas baltums
  • 0.5 gab.
    Laims
  • 1 tējk.
    Pilngraudu sinepes
  • 1 šķipsniņa
    Kajenas pipari
  • Sāls
  • 1 ēdamk.
    Karija pulveris
  • 0.3 tējk.
    Soda
  • Ledusauksts ūdens
  • 800 ml
    Eļļa (neitrālas garšas)
  • 1 gab.
    Lauku olas dzeltenums
  • 100 ml
    Eļļa (neitrālas garšas)
 

Pamācība

Katliņā uzliek karsēties eļļu. Bļodā sajauc miltus ar kartupeļu cieti, karija pulveri un sodu. 2 ēdamkarotes atliek citā traukā. Kalmārus sagriež gredzenos un liek atliktajā traukā ar miltiem, lai milti savāktu mitrumu.

Lielajā traukā gatavo mīklu: miltu sajaukumam pievieno olas baltumu un pakāpeniski pielej ledusaukstu ūdeni, līdz masa atgādina skābā krējuma konsistenci. Kad eļļa sakarsēta, ņem 5 kalmāra gredzenus, apviļā mīklā un liek vārīt eļļā. Ieliekot katru gredzenu, pakrata katliņu, lai mīkla nepielīp pie pamatnes.

Kalmāru gredzeni jācep līdz 2 minūtēm, tad tos uzliek uz papīra salvetēm, lai savāktu lieko eļļu.Kamēr cep kalmāru gredzenus, paralēli pagatavo majonēzi. Olu dzeltenumus samaisa ar putojamo slotiņu. Lēnām, pa pilītei piejauc eļļu, līdz veidojas bieza majonēze. Pievieno sinepes, Kajenas piparus un sāli, pēc garšas piespiež sulu no laima.

 

Līdzīgas receptes