Karija plovs ar vistas fileju
Patīk
12 5


Klasifikācijas tagi

vairāk nekā 40 min., Vidēja, Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Karija plovs ar vistas fileju

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    Vistas fileja
  • 400 g
    Gargraudu rīsi Rimi
  • 200 g
    Zaļie zirnīši Rimi (saldēti)
  • 2 gab.
    Sīpoli
  • 2 gab.
    Burkāni
  • 1 gab.
    Ķiploks
  • 15 g
    Karijs
  • šķipsniņa
     sāls
  • apcepšanai
    Eļļa 
 

Pamācība

Notīra burkānus un sarīvē, sīpolus sagriež strēmelītēs. Apcep eļļā sīpolus, pievieno rīvētus burkānus. Sautē, līdz tie mīksti un nedaudz atdod savu sārto krāsu, vismaz 5 minūtes. Pievieno palielos gabalos sagrieztu vistas fileju.

Tējkannā uzvāra vismaz 2 litrus ūdens.

Vistu sautē kopā ar burkāniem un sīpoliem, pievieno kariju, uz pusēm pārgrieztu ķiploku, sāli un rīsus. Pielej ūdeni tik daudz, lai tas pārklātu rīsus 1 cm.

Kad ūdens sāk vārīties, katlam uzliek vāku un samazina temperatūru līdz minimumam. Plovu vāra 25 minūtes. Kad tas gatavs, pievieno zirnīšus, atstāj uz 5 minūtēm un sajauc.

Ieteikums!

Plovam vari pievienot arī dažādas sēklas, piemēram, ķirbju. Pasniedzot plovu, krējuma vietā pamēģini jogurtu bez piedevām, kas papildināts ar svaigiem zaļumiem.

 

Līdzīgas receptes