Karstais ābolu un pekanriekstu pīrāgs ar saldējumu
Patīk
3 1


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Viegla, vairāk nekā 40 min., Satur riekstus, Satur glutēnu, Deserti

Karstais ābolu un pekanriekstu pīrāgs ar saldējumu

8 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4 gab.
    āboli
  • 200 g
    dzērvenes
  • 300 g
    milti
  • 200 g
    sviests
  • 300 g
    brūnais cukurs
  • 300 g
    pekanrieksti
  • kanēlis
  • krustnagliņas (maltas)
  • malts muskatrieksts
  • 1 tējk.
    sāls
  • saldējums
 

Pamācība

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Cepamajā veidnē kārto šķēlītēs sagrieztus, nemizotus ābolus, pārkaisa ar 150 g brūnā cukura un sviesta piciņām (1/3 daļu no paciņas), uzber pusi riekstu un dzērveņu un visu pārkaisa ar garšvielām. Pa virsu uzliek pārējos ābolus. Atlikušo cukuru, sviestu, sāli un miltus samīca ar pirkstiem un sadrupina uz āboliem. Pārkaisa ar pārējiem riekstiem, dzērvenēm un garšvielām. Cep krāsnī 30 minūtes, līdz virsa ir brūna. Gatavo ēdienu servē uz deserta šķīvjiem, no sākuma liekot pīrāga gabaliņu, pa virsu vai blakus pīrāgam uzliekot saldējumu.

 

Līdzīgas receptes