Kartupeļu un pastinaka biezenis
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Veģetārie ēdieni, Piedevas un mērces

Kartupeļu un pastinaka biezenis

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 700 g
    Kartupeļi
  • 300 g
    Pastinaks
  • 4 daiviņas
    Ķiploks
  • 100 ml
    Salds krējums
  • 2 ēd.k
    Sviests
  • pēc garšas
    Sāls
 

Pamācība

Notīra dārzeņus un liek vārīties. Kad kartupeļi un pastinaks izvārījušies mīksti, nokāš ūdeni. Sakarsē katliņu, liek tajā sviestu un saldo krējumu. Pievieno kartupeļus un pastinaku, saspiež biezenī. Ja nepieciešams pievieno sāli, piparus pēc garšas. Ja vēlies garšu darīt interesantāku, piespied sulu no 0.5 citrona!

Ieteikums!

Ja vēlies, pievieno biezenim svaigos zaļumus. Īpaši garšīgs tas ir kopā ar smalki grieztu timiānu vai rozmarīnu.

 

Līdzīgas receptes