Ķirbju kūka
Patīk
2 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Satur laktozi, Vidēja, līdz 40 min., Satur glutēnu, Deserti, Konditorejas izstrādājumi

Ķirbju kūka

8 personām
Līdz 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 600 g
    Riekstu ķirbis
  • 400 ml
    Smiltsērkšķu nektārs
  • 120 g
    Sviests
  • 200 g
    Brūnais cukurs
  • 3 gab
    Olas
  • 3 ēd.k
    Milti
  • 1 ēd.k
    Cepamais pulveris
  • 300 ml
    Saldais krējums
 

Pamācība

Vispirms sagatavo ķirbju biezeni. Liek katliņā sagrieztu ķirbi, pievieno smiltsērkšķu nektāru, brūno cukuru un novāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis izjūk. Sakuļ ar mikseri un pievieno sviestu. 2:3 masas vajadzēs biskvītam, bet 1:3 – krēmam.

Olu baltumus un dzeltenumus sakuļ atsevišķi. Kad ķirbju krēms padzisis, sajauc to ar sakultajiem olu dzeltenumiem, pievieno cepamo pulveri un miltus. Iecilā olu baltumus. Liek cepamajā formā un cep līdz 180°C sakarsētā krāsnī 20–25 minūtes.

Kamēr biskvīts cepas, pagatavo krēmu. Sakuļ saldo krējumu un pievieno ķirbju biezeni. Ja vēlas, var pielikt papildus cukuru vai arī smiltsērkšķu sulu (nektāru). Kad biskvīts gatavs un padzisis, tam virsū klāj krēmu, bagātīgi pārber ar svaigām ogām.

Ideja!

Dekoram var izmantot arī grauzdētas ķirbju sēklas un marinētus ķirbju kubiņus.

 

Līdzīgas receptes