Klasiskais mājas kvass
Patīk
3 0


Klasifikācijas tagi

Vidēja, līdz 40 min., Kokteiļi un dzērieni

Klasiskais mājas kvass

8 personām
Līdz 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 3 l
    Ūdens(vislabāk avota ūdens)
  • 500 g
    Rudzu maize
  • 200 g
    Cukurs
  • 1 glāze
    Rudzu milti
  • 1 sauja
    Rozīnes
  • 25 g
    Raugs
 

Pamācība

Sagriež rudzu maizi un kaltē cepeškrāsnī 130 °C tik ilgi, lai tā nedaudz apbrūninās. Rudzu grauzdiņus aplej ar siltu ūdeni un atstāj uz vismaz trim stundām nostāvēties. Pēc tam iegūto dziru nokāš. Atsevišķā traukā liek miltus, pievieno cukuru, raugu, rozīnes un vēl nedaudz silta ūdens. Atstāj siltā vietā vismaz uz vienu stundu, lai raugs sāk atdzīvoties. Pievieno raugu rudzu maizes ūdenim, un trauku apklāj ar marli. Atstāj kvasu siltā vietā uz 3–4 h, lai sāktos rūgšanas process. Nokāš kvasu un liek ledusskapī atdzesēties. Nu tavs mājas kvass ir gatavs lietošanai

Ieteikums!

Lai kvass iznāktu dzirkstošs, pirms likšanas ledusskapī iepildi to pudelēs, tad gāzes saglabāsies traukā. Šis ir ātrais, dzīvais kvass, tāpēc to nebūtu ieteicams glabāt vairāk par vienu dienu.

 

Līdzīgas receptes