Krāsnī cepti kastaņi ar karameļu mērci
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Viegla, līdz 40 min., Deserti

Krāsnī cepti kastaņi ar karameļu mērci

4 porcijas
Līdz 40 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 kg
    kastaņi
  • ūdens
  • 1 gab.
    kanēļa standziņa
  • 1 sauja
    krustnagliņas
  • 2 gab.
    mandarīns
  • 1 sauja
    smaržīgie pipari
  • 2 gab.
    anīsa zvaigzne
  • 200 ml
    karameļu mērce
 

Pamācība

Kastaņus pārlej ar dzeramo ūdeni un atstāj mērcēties, lai tie kļūtu gan sulīgāki, gan miza mīkstāka.

Nosusini tos un ar nazi iegriez krustiņu kastaņa mizā.

To var arī nedarīt, bet tad var gadīties, ka tie atsprāgst vaļā cepšanās procesā, kā popkorns.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Kastaņus ber uz paplātes, pievieno garšvielas un liec cepties līdz kastaņu serde kļūst riekstu brūnā krāsā.

Kastaņus pasniedz ar karameļu mērci.

Tos var pievienot arī salātiem, gatavot arī sālajā versijā

 

Līdzīgas receptes