Krāsnī cepti saldie kartupeļi mundierī
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Pamatēdieni, Veģetārie ēdieni

Krāsnī cepti saldie kartupeļi mundierī

2 personām

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2 gab.
    saldie kartupeļi
  • 2 ēdamk.
    olīveļļa
  • sāls   (pēc garšas)
  • 200 g
    turku zirņi
  • 100 g
    kausētais siers
  • 1 gab.
    paprika
  • 60 g
    ķiršu tomāti
  • 1 sauja
    pētersīļi
  • 0.5 tējkarote
    kumīns
  • 2 daivas
    ķiploki
  • pipari (pēc garšas)
 

Pamācība

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 ˚C.

Cepamajā traukā liek kartupeļus, pārber ar sāli un pievieno olīveļļu un 100 ml ūdens. Cep 30 – 40 minūtes.

Pārgriež kartupeli uz pusēm un pārbauda, lai vidus būtu mīksts.

Ja vidus vēl ciets, novieto kartupeļu pusītes ar mīkstumu uz leju un liek atpakaļ cepeškrāsnī cepties vēl vismaz 10 – 15 minūtes.

Pa to laiku sagatavo pildījumu. Smalki sagriež papriku, zaļumus, ķiploku un kumina sēklas. Pārgriež uz pusēm tomātiņus un pievieno turku zirņus. Pieliek arī visas pārējās sastāvdaļas.

Kad vidus kļuvis mīksts, to ar dakšiņu saspaida un pa virsu liek pildījumu. Cep vēl 5 minūtes un pasniedz, kamēr silts

 

Līdzīgas receptes