Krāsnī cepts fazāns melnajā marinādē
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

vairāk nekā 40 min., Vidēja, Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Krāsnī cepts fazāns melnajā marinādē

2 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 gab
    Fazāns
  • 2 ēd.k.
    Tumšā sojas mērces 
  • 1 ēd.k.
    Melnā balzamiko etiķis
  • 3 cm
    Svaigs ingvers
  • 2 daiviņas
    Ķiploks
  • 2 ēd.k.
    Brūnais cukurs
  • 1 tēj.k.
    Kajēnas pipars
 

Pamācība

Sagatavo marinādi. Sarīvē ķiploku un ingvera sakni. Pievieno tumšo sojas mērci, melno balzamiko etiķi un brūno cukuru. Asumam pieber maltus Kajēnas piparus.

Fazānu liek cepamajā maisiņā un pievieno marinādi. Maisiņu aizsien un atstāj gaļu marinēties vismaz 2 h.

Pirms cepšanas sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C. Cepamo maisiņu ar fazānu liek cepamtraukā un ielej tajā 1 glāzi ūdens. Cep 1 h 30 minūtes.

Uzmanīgi izņem fazānu no cepamā maisiņa, aplej ar marinādi un turpina cept vēl 20 minūtes, līdz cepeša virspuse kļūst kraukšķīga.

Pasniedz ar svaigiem salātiem vai citām piedevām.

Ieteikums!

lai iegūtu īpaši kraukšķīgu cepeša garoziņu, pēdējās 20 minūtes gatavo to grila režīmā.

 

Līdzīgas receptes