Krāsnī ceptu ķiploku sviests
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

līdz 40 min., Vidēja, Piedevas un mērces

Krāsnī ceptu ķiploku sviests

1 gabali
Līdz 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 10 gab
    ķiploku
  • 50 ml
    Olīveļļa 
  • 3 zariņi
    Rozmarīna
  • 1 gab
    Burkāns 
  • 1 gab
    Sīpols 
 

Pamācība

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200C. Veselus ķiplokus liek cepešpannā, sīpolu sagriež četrās daļās, bet burkānu – trīs. Pārlej ar olīveļļu un pievieno rozmarīnu. Cep 30 minūtes.

Ķiploki nedaudz jāpadzesē un tad, saspiežot ar pirkstiem, katra daiviņa jāizspiež bļodā. Masai pievieno burkānu, kā arī olīveļļu no cepeštrauka. Samaļ, piešauj nedaudz sāls un liek burciņā! Iznākums – veselīgs ķiploku sviests visai ģimenei!

Atceries!

Ķiploku sviestu ledusskapī var glabāt aptuveni nedēļu. To var pievienot arī zupām un mērcēm.

 

Līdzīgas receptes