Kraukšķīgā bagete ar sparģeļiem un Benedikta olu
Patīk
7 5


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Satur laktozi, Viegla, vairāk nekā 40 min., Satur glutēnu, Brokastis, Uzkodas, Zivs ēdieni, Veģetārie ēdieni

Kraukšķīgā bagete ar sparģeļiem un Benedikta olu

2 personām
Vairāk nekā 40 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 gab
    bagete
  • 1 bunte
     sparģeļu
  • 0.5 gab
    laims (sula)
  • 5 lapiņas
    svaiga bazilika
  • 6 lapiņas
    svaigas piparmētras
  • 2 ēd.k.
    maskarpones siera
  • 0.5 tējk.
    medus
  • 1 daiviņa
    ķiploka
  • 300 g
    svaiga laša
  • 4 gab
    olas
  • 2 ēd.k.
    etiķa
  • akmens sāls
  • piecu graudu pipari
  • olīveļļa
 

Pamācība

Gatavo krēmu

Sadali divās daļās sparģeļu buntīti. Katlā uzvāri ūdeni. Vienu daļu sparģeļu salauz stienīšos un liec katlā vārīties uz apmēram 3 minūtēm. Tad nokās, liec sparģeļus traukā, pievieno laima sulu, piparmētru un baziliku, sablenderē ar rokas blenderi un caur sietiņu nospied šķidrumu. Pievieno iegūtajam šķidrumam maskarpones sieru, sāli pēc garšas un medu un sablenderē līdz krēmīgai konsistencei.

Pārgriez bageti uz pusēm un tad šķērsām, ierīvē ar ķiploka daiviņu un grilē uz sausas, sakarsētas pannas. Pēc tam sadali gabaliņos. Uzlej lasim nedaudz eļļas un apcep sakarsētā pannā no visām pusēm, līdz lasis ir zeltains. Kad maize ir apgrilēta, grilē sausā pannā atlikušos sparģeļus.

Gatavo Benedikta olas

Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno etiķi un turpini vārīt uz nelielas uguns. Iesit olu, pagaidi, līdz tā apraujas, un turpini vārīt 2 minūtes. Kad gatava, izņem olu no katliņa ar putu karoti un liec šķīvī. Tā pagatavo visas olas.

Uzsmērē uz grilētās bagetes sparģeļu krēmu, kārto uz tā grilētos sparģeļus un apcepto lasi, kas sadalīts gabaliņos, beigās uzliec olas, uzber sāli un piparus. Dekorē ar zaļumiem un redīsiem. Pasniedz.

 

Līdzīgas receptes