Kraukšķīgā polārmaize ar bazilika, ķiploka eļļu, sparģeļiem un olu
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Viegla, līdz 20 min., Brokastis, Uzkodas

Kraukšķīgā polārmaize ar bazilika, ķiploka eļļu, sparģeļiem un olu

4 porcijas
Līdz 20 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4 gab.
    Polārmaize
  • 500 g
    Sparģeļi
  • 4 gab.
    Olas
  • 4 ēdamk.
    Krēmsiers
  • 1 l
    Eļļa
  • 2 gab.
    Ķiploks
  • 1 bunte
    Baziliks ar kātiem
 

Pamācība

Pagatavo eļļu jau iepriekš. Eļļā liek baziliku un mizotu ķiploku. Karsē līdz 80°C, tā lai ķiploks tik tikko sāk cepties. Noņem no karstuma un atdzesē. Nokāš eļļu. Šī aromātiskā eļļa derēs kā piedeva salātiem kā arī maizīšu grauzdēšanai. Apgrauzdē maizītes dažās karotēs bazilika eļļas, tad izcep olas. Notīra un novāra sparģeļus. Vāra ne ilgāk kā 2 minūtes. Apsmērē polārmaizes ar krēmsieru, pievieno sparģeļus un olu. Pārplilina ar nelielu daudzumu eļļas un sāli.

 

Līdzīgas receptes