Kraukšķīgās šokolādes olas
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Satur laktozi, Vidēja, līdz 40 min., Satur glutēnu, Deserti

Kraukšķīgās šokolādes olas

4 porcijas
Līdz 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2
    želantīns
  • 1 gab.
    olas (dzeltenums)
  • 40 g
    cukurs
  • 5 g
    kviešu milti
  • 65 ml
    piens
  • 0.2 gab.
    vaniļas pāksts
  • 125 ml
    saldais krējums
  • dekorēšanai:
  • 50 g
    avenes
  • 50 g
    mango (sagriezts plānās šķēlītēs)
  • 50 g
    mellenes
  • 20 g
    piparmētras
 

Pamācība

Sagatavo silikona oliņu formas, ietaukojot tās ar eļļu. Bļodā liec musli un riekstu pastu. Ūdens peldē izkausē šokolādi un pievieno mušļa un riekstu maisījumam. Visu rūpīgi sajauc un iesmērē plānā kārtiņā olu formiņās tā, lai masa būtu vienmērīgi izsmērēta pa visu formiņu un vidū sanāktu bedrīte, kur liet krēmu. Liec aukstumā, lai oliņas sastingst. Uzbriedini aukstā ūdenī želatīnu (proporcija 1:3).

Katliņā sajauc olas dzeltenumu ar cukuru, pievieno miltus, pakāpeniski iejauc pienu, beigās pievieno vaniļas pāksti un liec karsēt, intensīvi maisot, līdz krēms uzmet burbuļus un sāk biezēt. Ielej krēmu bļodā un nedaudz atdzesē. Izņem vaniļas pāksti un izkasi no tās sēkliņas, kuras iemaisi krēmā. Izkausē uzbriedināto želatīnu, pievieno krēmam un atkal padzesē. Saputo saldo krējumu stingrās putās un iemaisi padzisušajā krēmā.

Izņem oliņas no ledusskapja, viducī liec pa kādai avenei, pārlej ar krēmu un liec ledusskapī, lai sastingst. Dekorē ar mango šķēlītēm, mellenēm un piparmētru. Pasniedz.

 

Līdzīgas receptes