Krēmīgie vistas salāti
Patīk
14 10


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur riekstus, Salāti, Gaļas ēdieni

Krēmīgie vistas salāti

2 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 300 g
    romiešu salāti
  • 300 g
    keila
  • 2 gab
    nelieli garie gurķi, nomizoti, sagriezti ļoti plānās strēmelītēs
  • 30 g
    mandeļu skaidiņu
  • 30 g
    cietā siera, smalki sarīvēts
  • Vistai:
  • 2 gab
    vistas filejas ar kauliņu
  • 20 ml
    eļļas cepšanai
  • kaltētas čili pārslas pēc garšas, samaltas
  • 1 tēj.k.
     veselu rozmarīna lapiņu
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • Mērcei
  • 2 gab
    palielas ķiploka daiviņas, nomizotas
  • 2 tēj.k.
    Dižonas sinepju
  • 2 ēd.k.
    krēmsiera
  • 2 ēd.k.
    lielas „Skyr” bezpiedevu jogurta
  • 1 tēj.k.
    medus
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 4 gab
    anšovu filejas (bet ne ķilavu vai brētliņu)
 

Pamācība

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Pannā, kuru pēc tam var likt krāsnī, sakarsē eļļu un apcep vistas filejas ar ādu uz leju, līdz āda kļūst zeltaina. Tad apgriez otrādi un cep vēl 4 minūtes. Uzber rozmarīnu, čili, sāli, piparus un liec pannu krāsnī uz 30 minūtēm.

Kamēr vistas filejas cepas, gatavo mērci, sablenderējot visas mērces sastāvdaļas. Kad gaļa gatava, izņem no krāsns un noliec malā uz apmēram 5 minūtēm. Tikmēr bļodā liec salātus, keilu, gurķus un mandeļu skaidiņas un sajauc ar mērci. Liec šķīvjos, kuros pasniegsi, uzliec uz salātiem vistas filejas un uzber sieru. Pasniedz.

 

Līdzīgas receptes