Kressalātu un diedzēto graudu pesto
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Viegla, līdz 20 min., Piedevas un mērces

Kressalātu un diedzēto graudu pesto

4 personām
Līdz 20 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Svaigas kreses
  • Ciedru rieksti (viegli grauzdēti)
  • Parmezāna tipa cietais siers
  • Extra Virgin olīveļļa
  • Citrons (sula)
  • Ķiploks (smalki sagriezta)
  • Jūras sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
 

Pamācība

Pesto pagatavošanai var izmantot labu blendera krūzi vai arī sajaukt sastāvdaļas piestā. Otrajā variantā pesto sanāks biezāks. Ko labāk izvēlēties, tā ir gaumes lieta. Galvenais garda pesto noslēpums ir svaigas un augstvērtīgas sastāvdaļas. Atšķirībā no populārā bazilika pesto, šī pesto garša ir daudz izteiktāka un neparastāka. Kresu pesto lieliski saderēs ar gaļas vai zivs ēdieniem, kā arī fantastiski atsvaidzinās salātus. Es šo pesto lietoju sviesta vietā, smērējot to uz grauzdētas maizes. Ja pesto gatavo blendera krūzē, tad liek tajā visas sastāvdaļas un samaļ! Ja esi izvēlējies piestu, pirmās saspiež kreses ar ķiploku, pipariem un sāli. Tad pievieno riekstus, parmezāna sieru un tikai tad pielej eļļu un citrona sulu. Eļļu lej tik, cik nepieciešams, lai mērce iegūtu vēlamo biezumu.

Padoms!

Ja pesto paredzēts smērēt uz maizītēm, eļļu tam pievieno mazāk, līdz ar to pesto būs biezāks. Ja pesto ir paredzēts salātiem vai citiem ēdieniem, tam būs nepieciešams nedaudz vairāk eļļas!

 

Līdzīgas receptes