Kūpināta laša terīne
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur zivis, Satur laktozi, līdz 20 min., Viegla, Uzkodas, Zivs ēdieni

Kūpināta laša terīne

3 personām
Līdz 20 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 400 g
    Biezpiens
  • 200 g
    Kūpināts lasis
  • 100 g
    Sarkanie ikri
  • 70 g
    Skābais krējums (25–30%)
  • 1 paciņa
    Diedzētie graudi
  • 1 gab.
    Citrons
  • Sāls, pipari
 

Pamācība

Lasi sagriež plānās šķēlītēs. Biezpienu izspiež caur sietu un saputo ar krējumu, citrona miziņu un sulu no puscitrona. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Taisnstūra terīnes traukā ieklāj pārtikas plēvi. Pirmo klāj laša šķēlīšu kārtu, tad liek biezpiena krēmu. Tā turpina, līdz visas sastāvdaļas beigušās. Pa virsu jābūt laša šķēlītēm. Virsū klāj pārtikas plēvi un uzliek kādu smagumu, lai terīne nostāvētos kā zem preses.

Liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu.

Pirms pasniegšanas apgāž terīnes trauku un izņem lasi, sagriež gabalos.

Pasniedz kopā ar diedzētiem graudiem un sarkanajiem ikriem. Tāpat pievieno svaigi ceptu un kraukšķīgu maizi.

Ideja!

Šādu uzkodu vari gatavot arī no svaiga laša, bet krēmam vari pievienot zaļumus, tas padarīs šo uzkodu daudzveidīgāku.

 

Līdzīgas receptes