Lēcu un paprikas salāti ar fetas sieru
Patīk
1 1


Klasifikācijas tagi

vairāk nekā 40 min., Vidēja, Salāti

Lēcu un paprikas salāti ar fetas sieru

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 400
    Konservētas lēcas
  • 12
    Sarkanā paprika
  • 12
    Zaļā paprika
  • 12
    Dzeltenā paprika
  • Svaigo tomātu salsa:
  • 2 gab
    Tomāti
  • 1 gab
    Sarkanais sīpols
  • 6 gab
    Olīvas
  • 3 ēd.k
    Olīveļļa Extra virgin
  • 2 ēd.k
    Laima vai citrona sula
  • 2 ēd.k
    Lociņi, sasmalcināti
  • 1 ēd.k
    Koriandra lapas, sasmalcinātas
  • 1 tējk
    Ziedputekšņi
  • 200 g
    Fetas siers
  • pēc garšas
    Svaigi malti pipari
  • pēc garšas
    Sāls
 

Pamācība

Papriku noskalo, sagriež smalkos kubiņos un sajauc ar lēcām. Ja izmanto nekonservētas lēcas, tās izvāra, atdzesē un tad pievieno paprikai. Gatavo salsu. – Noskalo tomātus, nomizo sīpolus. Smalki sagriež visas sastāvdaļas un pievieno citrona vai laima sulu, olīveļļu un sāli, piparus pēc garšas, arī ziedputekšņus un garšaugus. Lēcu salātus sajauc kopā ar tomātu salsu un pasniedz papildinātus ar fetas siera gabaliņiem. Izmēģini papriku apgrilēt, tad tā būs saldāka. Papriku liek cepeškrāsnī 180°C uz 15 minūtēm, apslakot ar nedaudz eļļas. Atdzesē, notīra un sagriež.

Ideja!

Izmēģini pagatavot salātus, sieru aizstājot ar vārītu olu, kā arī enerģijai pievieno dažādas sēklas un riekstus pēc izvēles, aptuveni kādu sauju.

 

Līdzīgas receptes