Lēni gatavots īru lielllopa cepetis
Patīk
1 1


Klasifikācijas tagi

Vidēja, līdz 40 min., Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Lēni gatavots īru lielllopa cepetis

7 porcijas
Līdz 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg
    liellopa lāpstiņa
  • 600 ml
    buljons
  • 180 ml
    balzamiko etiķis
  • 2 galvas
    ķiploki
  • 1 ēdamk.
    medus
  • 1 bunte
    rozmarīns
  • 1 sauja
    piparu maisījums
  • 1 gab.
    čili pipars
 

Pamācība

Karsē cepeškrāsni līdz 160°C. Jauc buljonu ar balzamiko etiķi un medu.

Cepeti, ar visiem sasietiem striķiem, liek cepešu traukā. Pievieno piparus, saspiestu ķiploku ar visu mizu, čili un

rozmarīnu. Cepeštrauku noslēdz ar vāku vai folliju. Liek cept cepeškrāsnī pa vidu 6–8 h. Kad cepetis izcepies nokāš mērci.

Ieteikums!

Lai dabūtu no mērces lieko taukumu, kas izdalījies cepoties, dara tā: piepilda lielu trauku ar ledu un ielej tajā

buljonu. Tauki atdziest visātrāk, tāpēc tie pielips pie ledus gabaliņiem. Pārējo izkāš caur sietu un novāra, līdz mērce

iebiezinās.

 

Līdzīgas receptes