Lieldienu Zuccotto kūka
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur riekstus, Satur glutēnu, Deserti, Satur olas, Satur laktozi

Lieldienu Zuccotto kūka

7 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • biskvītam:
  • 2 gab.
    olas
  • 115 g
    brūnais cukurs
  • 115 g
    sviests
  • 80 g
    kviešu milti
  • 40 g
    kakao pulveris
  • 5 g
    cepamais pulveris
  • 30 g
    brendijs (apslacīšanai)
  • krēmam:
  • 500 g
    biezpiens
  • 65 ml
    saldais krējums
  • 65 g
    pūdercukurs
  • 70 g
    mandeles (sasmalcinātas)
  • 150 g
    ķirši
  • 60 g
    tumšā šokolāde
  • dekorēšānai:
  • 10 g
    kakao pulveris
  • 40 g
    svaigas ogas
 

Pamācība

Gatavo biskvītu. Sakarsē krāsni 175 grādus karstu. Bļodā sakul olas ar cukuru un sviestu. Tad pievieno miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, visu samaisi, klāj uz pannas plānā kārtā un liec krāsnī cepties uz aptuveni 10 minūtēm. Kad gatavs, izņem no krāsns un atdzesē. Gatavo krēmu. Sablenderē biezpienu viendabīgā masā. Bļodā sakul saldo krējumu ar pūdercukuru, tad pievieno biezpienu un sakul viendabīgā masā. Pievieno mandeles, ķiršus, šokolādes gabaliņus un iemaisi. Apaļā bļodā ieklāj pārtikas plēvi un izkārto tajā biskvītu tā, lai visa bļoda ir izklāta. Apslaki biskvītu ar brendiju, vidū klāj biezpiena krēmu, noblīvē un uzliec biskvītu arī virspusē. Liec aukstumā nostāvēties. Pirms pasniegšanas izņem apaļo kūku no bļodas, liec uz šķīvja, pārkaisi ar kakao pulveri, dekorē ar ogām, mandelēm un rīvētu šokolādi.

 

Līdzīgas receptes